Niet iedereen kan al zijn of haar pensioen gaan vergelijken met andere aanbiedingen, maar met uw zorgverzekering kunt u dat of u nu wel of niet met pensioen bent. Want uw zorgverzekering is 1 van de duurste verzekeringen die u verplicht moet afnemen. Het is daarom raadzaam om deze elk jaar te controleren of juistheid en volledigheid. Het is ook daarom dat wij bij Penisoen Vergelijken een zorgverzekering vergelijken module op de site hebben gezet, zodat u snel en eenvoudig een compleet overzicht heeft.

Maximaliseer uw winst

Hieronder 3 tips om jaarlijks het maximale uit uw verzekering te halen.

  1. Ken uw dekking!
    Wij komen vaak consumenten tegen die niet weten waar ze voor verzekerd zijn, het is belangrijk te weten waar u recht op heeft. U betaalt er immers voor. Gebruikt u brillen of lenzen, dan kunt u deze kosten bij verschillende pakketten deels vergoed krijgen. Heeft u wel eens hulpmiddelen? Ook dan zijn er vele aanvullende verzekeringen die vergoedingen geven voor deze ondersteuning. De zorgverzekeraar zal u er niet op wijzen, het is namelijk uw eigen verantwoordelijkheid om aan te geven als u verzekerde hulp vergoed moet krijgen. Een kleine moeite, om veel te besparen.
  2. Altijd delareren!
    In veel gevallen horen wij van consumenten dat ze kleine zorgbonnetjes van een aantal euro’s of tientallen euro’s niet declareren. Het loont de moeite niet want ik moet toch 385,00 eigen risico betalen, is dan het veel gegeven antwoord. Het probleem is alleen al u toch plots later in het jaar onverwachtse zorgkosten heeft. U deze eerdere kosten vaak niet meer terug kunt vinden. U betaalt dan en uw eigen risico en u heeft toch zorgkosten gehad die niet vergoed worden zonder bonnetje en tijdig melden bij de verzekeraar. Onze tip is daarom, om ze te bewaren op een centrale plek en elk kwartaal alle bonnetjes in te dienen. Vaak is dit binnen 5 minuten gebeurt. Zo betaalt u niet teveel.
  3. Heeft u recht op korting?
    Diverse gesloten, maar ook open collectieven geven kortingen op basis en aanvullende verzekeringen. Wanneer u lid bent van een vakbond, patientenvereniging of zelfs via uw werkgever. Dan is er een kans dat u korting krijgt. Maar let op, want zelfs als u korting krijgt, is het vergelijken belangrijk. Soms is er namelijk nog een betere deal te vinden. Zo zijn er ook open collectieven. Hiervoor hoeft u niet lid te zijn, maar kunt u zich gewoon aansluiten voor extra korting. Deze collectieven zijn ook te vinden in onze vergelijker.

Bovenstaande tips kunnen u helpen om honderden euro’s per jaar extra terug te krijgen of te besparen. Het loont dus zeer om goed te weten wat u heeft en waar u voor betaald. Wilt u overstappen, dat kan nog tot 31 december. Wij adviseren echter niet zo lang te wachten, want u kunt nu ook al overstappen.