Wilt u weten hoeveel pensioen u reeds heeft opgebouwd en waar u pensioen heeft opgebouwd? Kijk dan eerst op de website van mijnpensioenoverzicht. Zo kunt u eenvoudiger uw pensioen vergelijken. U kunt ook informatie opvragen bij de pensioenfondsen waarbij u aangesloten bent.

Pensioen vergelijken


Hoe werkt mijn pensioen overzicht?

Op uw eigen overzicht kunt u gegevens vinden als:

  • Hoeveel pensioen heb ik reeds opgebouwd?
  • Hoeveel AOW krijg ik op de pensioengerechtigde leeftijd?
  • Welke regelingen gelden na mijn overlijden voor mijn nabestaanden?
  • Wat heeft invloed op de hoogte van mijn pensioen?

Het bekijken van uw pensioen overzicht is interessant als:

  • U pensioen opbouwt
  • Bijna met pensioen gaat
  • Reeds met pensioen bent gegaan

Wilt u meer weten over de dekkingsgraad en staat van uw pensioenfonds? Klik dan op uw fonds voor meer informatie: PFZW, PMT, PME, ABP, BPFbouw.Waar vind ik mijn pensioen overzicht?

Op www.mijnpensioenoverzicht.nl kunt u via uw Digid uw pensioen overzicht bekijken. Het is een informatieve website bedoeld om u inzicht te geven in uw financiele gegevens. Het kan zijn dat u ontdekt dat u meerdere pensioen potjes heeft. Dit wordt later op uw pensioengerechtigde leeftijd opgelost. De website wordt beheerd door de Stichting Pensioenregister ofwel het SPR die samenwerkt met de sociale verzekeringsbank ofwel het SVB, de pensioenfederatie en het verbond van verzekeraars.

Waarom mijn pensioen overzicht?

Veel mensen hebben weinig kennis van het door hen opgebouwd pensioen. De overheid wil hier meer inzicht in geven. Ook willen ze deze gegevens simpeler maken. Zodat u meer inzicht heeft in wat u kunt verwachten als u met pensioen gaat. U kunt dan daar waar nodig bij sturen of bij sparen. Zodat u een comfortabel leven heeft ook nadat u werkt. De website en het register is gratis en altijd te bereiken. Uw gevens worden veilig beheerd via de digitale login van Digid. Hiermee kunt u ook andere diensten van de overheid raadplegen en in gang zetten zoals gemeentelijke diensten, uw zorgverzekering en uitkeringen. Het is raadzaam om de inloggegevens op een veilige plek te bewaren.

Meer pensioen overhouden?

wilt u ook meer over houden aan het einde van de maand. Zorg dan dat u uw vaste lasten scherp afsluit. Zoals uw energiecontract, abonnementen en verzekeringen. Ook kunt u binnenkort weer kijken naar uw zorgverzekering. Wij geven hier antwoord op de vraag: Welke zorgverzekering past bij mij!