Naast het vergelijken van pensioen is ook het controleren van je administratie een goede manier om te voorkomen dat je pensioengeld laat liggen. Een rondgang van een aantal pensioenfondsen wijst uit dat veel pensioenspaarders nog on geclaimde pensioengelden bij diverse fondsen hebben staan. In totaal gaat het om meer dan 100.000 potjes.

Pensioengeld gevonden! Zo ontstond het probleem

Het fenomeen dat geld niet wordt opgevraagd en dat de eigenaar onvindbaar is, is niet vreemd in de financiële wereld. Spaarbanken hebben er ook last, of voordeel van. Het is maar hoe je er naar kijkt. Ook pensioen geld wordt vergeten, vaak zijn dit kleinere pensioenpotjes die opgebouwd worden in de jongere jaren. De eigenaar is echter onvindbaar door diverse redenen. Denk aan verhuizing naar het buitenland, overlijden, van naam verandert etc. Vaak is er dus iets opvallends aan de hand, dat blijkt namelijk uit analyse waarbij de eigenaar na lang zoeken tocht is opgespoord.

Zo lossen we het op

Een goede manier is de huidige manier van opslaan. Consumenten die veel verschillende banen hebben in hun leven raken het spoor bijster. Ze vergeten kleine potjes en concentreren zich op de grote. Gelukkig heeft de overheid Mijnpensioenoverzicht gestart een website die alle potjes koppelt aan een Digid account. Daarmee moet je ook inloggen op deze website. Maar is dit de ultieme oplossing nee, want ook hier kan er nog flink wat mis gaan. Want iemand moet wel weten dat deze site bestaat. Een actieve campagne vanuit de overheid op probleem groepen die ut het zicht verdwijnen kan helpen om de juiste eigenaar terug te vinden. Want in totaal gaat het om miljoenen eutos, die niet toe te wijzen zijn en de economie dus ook niet kunnen stimuleren door uitgaven. De bekendheid van Mijn pensioen overzicht is zelfs onder de nationale bevolking zeer laag. Een actievere rol is dus nodig.

Geld laten groeien