Bij Pensioenvergelijken bekijken we de voordelen en unieke aspecten van alle belangrijkste pensioenfondsen in Nederland. Zo ook het pensioenfonds Zorg en Welzijn ofwel PFZW. Dit pensioenfonds richt zich met name op personeel in de zorg en welzijn dienstverlening. Tezamen staat dit pensioenfonds voor 2.6 miljoen deelnemers. Het is daarmee 1 van de oudste en grootste pensioenfondsen in Nederland.

Meer over pensioenfonds PFZW

Dekkingsgraad september PFZW

Beleggingen van PFZW

Het pensioenfonds Zorg en Welzijn heeft een vermogen van meer dan 150 miljard euro. Dit geeft ze een unieke onderhandelingspositie om investeringspartners te helpen en de doelstellingen van het fonds ook te koppelen aan de investeren. De pijlers hiervan zijn, winstgevendheid, duurzaamheid en investeren in de samenleving. Want voor pensioen zorgen is niet alleen zorgen voor financiele middelen in de toekomst, maar ook voor een betere toekomst. Daarom is de slogan ook: Het vermogen om de wereld beter te maken.

Actuele dekkingsgraad PFZW

Deze grafiek wordt geupdate zodra PFZW haar dekkingsgraad bekend maakt. Doorgaans loopt dit 2 maanden achter op de werkelijkheid.

PFZW heeft een dekkingsgraad onder de 100% en onder de norm opgesteld door de Nederlandse bank van 104%. Dat betekent dat PFZW nu niet voldoende vermogen heeft om alle pensioenen te betalen. Dit kan betekenen dat er een pensioen verlaging of premie verhoging aan zit te komen. Dat kan namelijk de graad verbeteren. GMD staat voor Gemiddeld Nederlandse Dekkingsgraad

Kijk hier om te weten hoe dit pensioenfonds ervoor staat.

Logo pfzw