Werkt u in de metaal of techniek? Dan bouwt u waarschijnlijk pensioen op bij PMT pensioenfonds Metaal & Techniek. Dit pensioenfonds behartigd de belangen van meer dan 600.000 Nederlanders. Om hen een zo goed mogelijke oudedagvoorzienning te geven.

Hier staat PMT voor

Dit pensioenfonds is het derde grote pensioenfonds van Nederland. 206.000 gepensioneerde vertrouwen op een pensioen van Pensioenfonds Metaal & Techniek. Het pensioenfonds gaat voor een goed pensioen voor een betaalbare premie. Om dit te bereiken belegt het fonds in diverse projecten.

Zo werkt PMT

In onderstaande video krijgt u een kleine indruk van waar het fonds voor staat en wat het voor u doet. Het fonds komt op voor de belangen op financieel gebied van mensen in de metaal en techniek. Werkt u in deze sector dan is PMT hoogstwaarschijnlijk uw pensioenfonds.

PMT dekkingsgraad

De dekkingsgraad van PMT ligt op dit moment (januari 2018) op ongeveer 101%. Dat is een lage dekkingsgraad die ook onder het gemiddelde van de markt ligt. De GND (Gemiddeld Nederlandse Dekkingsgraad) is het gemiddelde van de dekkingsgraden van de vijf grootste pensioenfondsen in Nederland. PMT heeft ook nog geen voorspelling voor november afgegeven. De beweging van dit jaar is een zeer licht opwaardse beweging.

 

Deze grafiek wordt geupdate zodra PMT haar dekkingsgraad bekend maakt. Doorgaans loopt dit 2 maanden achter op de werkelijkheid.

Investeringen PMT

De investeringen bestaan per 31 december uit de volgende onderdelen. 43% matchinportefeuille, 8% onroerend goed, 15% hoogrentende waarde, 32% aandelenen en 2% overige investeringen. Van de matchingportefeuille investeringen wordt ook meer dan 50% in Nederland gedaan. Onder matchingportefeuille wordt verstaan, hypotheken, staatsobligaties, renteswaps, valuta en bedrijfsobligaties. Het zijn minder risco dragende investeringen. Omdat deze ook snel in uitkeerbaar geld om te zetten moeten zijn. Er wordt continu afgewogen hoeveel risico men wil nemen en waar ze in investeren. Veel van de investeringen zijn ook in groene en duurzame projecten.

Dekkingsgraad september PMT

Bestuur

Dit fonds wordt bestuurt door een bestuur van 12 leden. 6 namens werkgevers 4 namens de werkende en 2 namens de pensioengerechtigden. Hierbij worden de leden namens de werkgevers en werkende aangedragen door sociale partners. De leden die de pensioengerechtigde worden gekozen via een verkiezing.

Bekijk hier de dekkingsgraad webpagina van PMT

Laatste Nieuws

Hieronder plaatsen wij vanuit Pensioenvergelijken het laatste nieuws over dit pensioenfonds.