Pensioenvergelijken onderzoekt de mogelijkheden en ontwikkelingen bij alle belangrijke pensioenfondsen in Nederland. Zo ook het fonds bpfBouw dat opgezet is voor de werkenemers in de bouw. Werkt u in 1 van deze sectoren:

  • Bouw & infra
  • Afbouw
  • Natuursteenbedrijf
  • Timmerindustrie (houtbouw)
  • Betonmortelindustrie
  • Dakbedekkingsbedrijven
  • Baksteenindustrie

Dan is de kans groot dat uw pensioen is ondergebracht bij bpfBouw. Dit fonds beloofd dat uw belang centraal staat, waarbij ze uw inleg zo veilig en beheerst mogelijk beleggen. Zo verkleinen ze de kans op verliezen en maximaliseren ze het rendement. Dit fonds kiest voor een duurzame en behouden beleggingsstrategie. Zo houden ze de premie voorwerkende zo laag mogelijk, waarbij ook de uitkering naar de gepensioneerde zo hoog mogelijk betaald kan worden. Dit alles zonder het belang van beide kanten uit het oog te verliezen.

Meer over pensioenfonds bpfBouw

In bovenstaande video legt het bpfBouw de nieuwe regels van pensioenopbouw simpel uit. Zo werkt je pensioen via bpfBouw

Beleggingen van bpfBouw

Voor meer dan 115.000 werknemers in de bouw, beheert bpfBouw het pensioen. Daarbij incasseren ze maandelijks de premie, welke vervolgens maatschappelijk verantwoord belegd wordt. Hierbij wordt geinvesteerd in bedrijven, die rekening houden met mens en milieu. Onderdelen die natuurlijk altijd al in de bouw hoog in het vaandel staan. Daarbij kiest dit fonds er ook voor om bewust niet met bepaalde bedrijven in zee te gaan, die niet voldoen aan de eisen. Zo stimuleren ze bedrijven ook een bewuste en verantwoorde bedrijfsvoering na te streven.

Actuele dekkingsgraad bpfBouw

Dekkingsgraad september BPFbouw

Deze grafiek wordt geupdate zodra BPFBouw haar dekkingsgraad bekend maakt. Doorgaans loopt dit 2 maanden achter op de werkelijkheid. De dekkingsgraad van juni is een voorlopige schatting.

BpfBouw heeft een goede dekkinsgraad op dit moment. Dat betekent dat het aan alle verplichtingen kan voldoen. Het fonds heeft een stabiel stijgende dekkingsgraad, die ver boven het landelijk gemiddelde ligt en boven de norm vastgesteld door de Nederlandse Bank. Dit pensioenfonds functioneert gezien de rest van de markt goed. De kans dat dit fonds de 110% doorbreekt in 2017 is vrij groot. Daarmee zitten ze dan 6% boven de veiligheidsnorm van de Nederlandse Bank.

laatste nieuws

Op dit moment is een geen recent nieuw te melden over dit pensioenfonds.

Kijk hier om te weten hoe dit pensioenfonds ervoor staat.