Een zorgverzekering uitkiezen is niet altijd even makkelijk. Daarom helpen wij u bij pensioenvergelijken.net, door u een eenvoudige vergelijking te geven van de meest populaire aanbieder van de markt. In deze tijd heeft u namelijk een aantal extra keuzes om tot de beste zorgverzekering te komen. Alvast proberen? Zorgverzekeringen vergelijken kan ook hier.

 1. Gaat u voor een collectief of direct bij de verzekeraar?
  Ook dit jaar mag u kiezen of u rechtstreesk verzekerd wilt zijn of via een collectief. Voor de declaraties en dienstverlening maakt het niet uit, het kan u wel extra dekking of een lagere premie opleveren. Een collectief kan namelijk op grote schaal afspraken maken, zodat u een betere verzekering krijgt. Voorbeelden zijn werknemers collectieven, verenigingen en open collectieven zoals UnitedConsumers en PMA. Hier kunt u zich gratis bij aansluiten en profiteren van een betere premie. In sommige gevallen kan het wel zijn dat u de kortingen of het voordeel zelf moet claimen
 2. Wat heeft u nodig?
  Een zorgverzekering kiezen voor een gezin is lastiger dan voor een individu. U hoeft dan maar naar 1 persoon te kijken. Bekijkt u de mogelijkheden voor een gezin, hou dan de volgende tips bij de hand.

  1. Zorg ervoor dat u alle gegevens van alle personen heeft (BSN nummers, Rekeningnummers, Geboortedata etc..)
  2. Weet welke zorg de gezinsleden nodig hebben gehad, u kunt dit terugzoeken in uw voorgaande declaraties
  3. Voorzie welke zorg er nodig is? Op basis daarvan kunt u dekkingen verhogen of verlagen
 3. Welke partij heeft uw voorkeur?
  Soms kan een partij u een goed gevoel geven, doordat u er goede ervaringen mee heeft gehad. Ook dat is belangrijk. Nu zijn er nagenoeg geen slechte keuzes te maken in de zorgmarkt. Maar toch kan het zijn dat u prettiger verzekerd bent bij de ene partij t.o.v. de andere. Als het verschil tussen beide dan klein is, dan is het voor uw gemoedsrust soms beter om te kiezen voor de partij die u het liefst heeft.

Vele consumenten maken in deze dagen hun afweging. U hoeft niet bang te zijn, dat u zonder verzekering komt te zitten. Wanneer u overstapt, regelt de nieuwe verzekeraar voor u de opzegging van de oude verzekering. Ook zijn uw kinderen direct gratis verzekerd onder de polis van de best verzekerde ouder. Aan u de vraag, hoeveel u wilt betalen en weet dat overstappen in heel veel gevallen loont. Volgens de ACM kunnen gezinnnen tot wel honderd euro of meer besparen bij een overstap naar een andere partij. Zonder in te leveren op dekking of comfort. Maar het is wel aan u of u dit aan wilt gaan.

Actie via Pensioenvergelijken

Wanneer u overstapt naar een andere partij en u gebruikt onze vergelijker . Dan steunt u ook het goede doel Warchild. Wij delen namelijk onze commissie met hen, zo helpt u ook mee aan een betere toekomst en kunnen we samen zorgen voor elkaar.

Zorgpolis vergelijken voor WarChild