Shoppen voor je pensioen kan heel veel geld opleveren. Directeur Hans Visser van Zwitserleven rekent voor dat je tot wel 10 procent meer kan krijgen als je goed rondkijkt. Dit speelt met name bij mensen die zelf hun pensioen moeten aankopen. Dat is bijvoorbeeld bij een pensioenverzekering het geval. Nadat de pensioengerechtigden de pensioenleeftijd heeft bereikt kan onderhandeld of gewinkeld worden. Maar slechts 50 tot 70 procent blijkt het aanbod van de verzekeraard of het fonds waar ze bij zitten te accepteren. Dat hoeft echter niet. Pensioen vergelijken loont dus zeker.

Geld laten groeien

Waarom mensen hun pensioen niet vergelijken!

De reden waarom mensen geld laten liggen, ligt vaak in gemak. Niet de juiste kennis en durf om te shoppen en onderhandelen. Dat zie je vaak ook bij autoverkopen. Daar is altijd wat te halen, zelfs bij een lease consturctie, de vraag is alleen of je het onderste uit de kan kan onderhandelen. Zorg ervoor dat de druk bij de verkoper ligt en niet bij jou. Dat doe je door overvloed uit te stralen, jij hoeft niet zo snel een keuze te maken, daar heb je wel even de tijd voor. Maar de verkoper, wil je natuurlijk zo snel mogelijk binden, want als je dat niet doet. Is er de kans dat hij jou als pensioenklant kwijt raakt of niet binnen haalt. Met een goed aanbod valt er uiteraard met jou te praten.

Pensioen vergelijken veel werk?

Net als bij een zorgverzekering, moet je er even in verdiepen en wat berekeningen maken of laten maken. Uiteindelijk is het niet zo heel moeilijk, want wat je krijgt per maand moet zo hoog mogelijk zijn. Je kunt er ook voor kiezen een pensioenadviseur in de arm te nemen. Die weet ook waar de marge is en die kan het onderste uit de kan halen. Ons advies is om altijd een expert te raadplegen en de pensioenwet te lezen, indien uw kennis over pensioenen minimaal is. Zo staat u het sterkste in de onderhandelingen.